måndag 9 mars 2009

Presentation

Vi som ansvarar för denna bloggen är Solveig Ternström och Eva Selin Lindgren från Centerpartiet i Stockholm respektive Göteborg. Vi är båda ledamöter i Sveriges riksdag.

Vi kallar oss "olydiga", för vi lyder inte under någon auktoritet utom den som ges av våra egna samveten. I bloggen vill vi ta upp angelägna frågor till fri debatt tvärsöver alla politiska och religiösa fält, och vill rikta särskild uppmärksamhet mot frågor om våra värdegrunder, etik och moral. Sådana värden inrymmer frågor om livets fortbestånd på jorden, om fred, miljö, kultur och alla människors möjlighet att leva ett gott och värdigt liv.

Ni som besöker bloggen är förstås välkomna att kommentera och reflektera över våra inlägg. Vårt första inlägg tar upp en "evig" fråga, nämligen den om demokratin.

Mer om Eva Selin Lindgren hittar du på centerpartiet.se
Mer om Solveig Ternström hittar du på solveig.se

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Det var intressant att läsa Er blog. Jag ska återkomma senare med mer utförliga kommentarer.
    Morfar

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag är 72 år och för första gången i livet har jag idag inte röstat borgerligt i ett allmänt val. När den borgerliga regeringen bildades 2006 var det, trodde man, naturligt att Centern fick ta hand om miljö- och energifrågorna. Skälet var väl att Centerpartiet alltid visa stort intresse, kunskap och engagemang i dessa frågor.
    Under våren 2009 hände det så något. Centerledningen beslöt att köra över de egna väljarna och före årets partistämma fatta beslut om att ny kärnkraft skulle få byggas i Sverige. Detta blev droppen för min del! Idag har inget av de fyra partierna i regeringen någon trovärdighet i miljö och energifrågor. Som miljövän måste jag därför rösta mot Centerpariet och alliansregeringen. Hur kunde det gå så här och varför?
    Lars Lindskog

    SvaraRadera